Siirry suoraan sisältöön

Pihtiputaan kunta

Sosiaali- ja terveyspalveluiden palveluverkkosuunnitelmien lausuntoaikaa jäljellä 23.3. asti

Sosiaali- ja terveyspalveluiden palveluverkkosuunnitelmien lausuntoaikaa jäljellä 23.3. asti

Keski-Suomen hyvinvointialueen sosiaali- ja terveyspalveluiden palveluverkkoa koskevat ehdotukset ovat keskisuomalaisten kommentoitavana vielä lauantaihin 23.3. saakka. Sen jälkeen kommentit kootaan yhteen, analysoidaan ja otetaan valmistelussa huomioon. Aluehallitus tekee päätösesityksen aluevaltuustolle. Aluevaltuusto päättää palveluverkosta tämänhetkisen aikataulun mukaan kesäkuussa.

Sosiaali- ja terveyspalveluiden palveluverkkoa rakennetaan kohti vuotta 2026 ja mallinnetaan tarpeita aina vuoteen 2030 saakka. Palveluverkkoa arvioidaan määräajoin, jotta se pysyy keskisuomalaisten palvelutarpeiden, väestöennusteiden ja maailman muutosten mukana.

Palveluverkkosuunnitelmien kommentointiin kannustettu eri kohderyhmiä

Hyvinvointialueen asukkailla on mahdollisuus kommentoida palveluverkkosuunnitelmia www.otakantaa.fi-verkkosivulla, jonne on tähän mennessä kertynyt 232 kannanottoa ja 130 kommenttia keskustelualustalle. Kannanottoja saadaan myös paperilomakkeella, joita pystyi jättämään hyvinvointialueen sosiaali- ja terveysasemilla 15.3. saakka. 

Lisäksi asukkaat ovat osallistuneet aktiivisesti ympäri Keski-Suomea järjestettäviin asukastilaisuuksiin, joista osaan on ollut mahdollista osallistua myös etänä. Jäljellä ovat vielä Jyväskylän asukastilaisuus 19.3., johon voi osallistua myös etänä, sekä Pihtiputaan asukastilaisuus 21.3.

Kannanottoja on kerätty myös kohdennetusti muun muassa ikääntyneiden päivätoiminnan ja ympärivuorokautisen asumisen asiakkailta sekä erityisryhmiltä, kuten maahanmuuttajilta ja romaneilta.  

Sidosryhmiä pyydetään jättämään lausunnot lausuntopalvelu.fi -verkkosivun  kautta. 

Hyvinvointialueen vammaisneuvosto, nuorisovaltuusto, vanhusneuvosto sekä järjestöjen ja seurakuntien ja palveluntuottajien vaikuttamistoimielimet antavat lausuntonsa palveluverkkoon, ja heitä on pyydetty osallistamaan myös kuntien vastaavat vaikuttamistoimielimet. 

Hyvinvointialueen henkilöstö on kommentoinut suunnitelmia työpajoissa ja tiimitehtävässä, ja kommentteja on kertynyt tähän mennessä lähes 1 000.  

Lisätietoja palveluverkosta: www.hyvaks.fi/palveluverkko  

Lisätietoja

  • Jan Tollet, hyvinvointialuejohtaja, p. 050 400 0073, jan.tollet(at)hyvaks.fi 
  • Kati Kallimo, toimialajohtaja, sosiaali- ja terveyspalvelut, p. 050 442 2302, kati.kallimo(at)hyvaks.fi