Siirry suoraan sisältöön

Pihtiputaan kunta

VT4 Matkailuympäristön investointihanke

VT4 Matkailuympäristön investointihanke

VT4 Matkailuympäristön investointihanke pyrkii yhdistämään Pihtiputaalla sijaitsevan Ruppon, Niemenharjun ja Putaanportin alueen yhtenäiseksi matkailualueeksi, joka muodostaa matkailijalle selkeästi tunnistettavan elämyksellisen kokonaisuuden.

Tavoitteet

Tällä hetkellä alue on rikkonainen ja ikään kuin katkeaa useita kertoja ajettaessa VT4:ää pitkin Pihtiputaan läpi. Alueella ei ole tällä hetkellä yhtenäistä tunnistettavaa teemaa tai identiteettiä, vaikka se pitää sisällään merkittävää potentiaalia isojenkin tapahtumien järjestämiseen sekä tienvarsimatkailun lisääntymiseen.

Hankkeen avulla on mahdollista monipuolistaa aluetaloutta merkittävällä tavalla, ja saada kasvatettua matkailijoiden viipymään matkailualueella huomattavissa määrin. Merkittävänä tekijänä voidaan pitää myös sitä, että alueen pk-yritysten on kyettävä uudistamaan kilpailukykyään ja elinvoimaisuuttaan. Ilman tämän kaltaisia hankkeita tehtävä on todella vaativa, koska infran kehittäminen on niin oleellisessa osassa nykypäivän matkailuympäristöissä . Lisäksi alueelle on mahdollista koota Pihtiputaalaista identiteettiä ja luontoa korostava kokonaisuus, joka vahvistaa merkittävällä tavalla koko matkailualueen brändia ja vetovoimaa.

Hankkeen toteutuessa alueella voidaan järjestää tarpeen vaatiessa isojakin tapahtumia, jotka vahvistavat olemassa olevien pk-yritysten kilpailukykyä ja elinvoimaa. Lisäksi tämä tuo mukanaan matalankynnyksen mahdollisuuden aloittaa mikro- tai pk-yritys, jossa on helppo aloittaa oman tuotteen tai konseptin kehittämisen laajemmassakin kontekstissa.

Kesto

09/2023 – 09/2025

Budjetti

Hanketta rahoitetaan Oikeudenmukaisen siirtymän rahastosta (JTF).

Myönnetty tuki​

699 843 €

Kunnan omarahoitusosuus​

299 932 €

Kokonaisbudjetti​

999 775 €

Yhteystiedot

Taito Takkinen

Titteli-ikoni

Tekninen johtaja

Sähköposti-ikoni

taito.takkinen@pihtipudas.fi

Puhelin-ikoni

040 620 5277

Siiri Turpeinen

Titteli-ikoni

Arkkitehti

Sähköposti-ikoni

siiri.turpeinen@pihtipudas.fi

Puhelin-ikoni

040 156 2403