Siirry suoraan sisältöön

Pihtiputaan kunta

Käyttösäännöt ja maksut

Keski-kirjastojen käyttösäännöt

Keski-kirjastot tarjoavat maksutta asiakkaiden käyttöön aineistokokoelmia, verkkoaineistoa, tietopalvelua sekä työskentely- ja lukutiloja. Asiakkaat voivat tehdä aineistosta varauksia ja hankintaehdotuksia.

Aineistoa välitetään Keski-kirjastoista seutulainaksi sekä muista kirjastoista kaukolainaksi. Kirjastoja palveluineen voivat käyttää kaikki, jotka noudattavat käyttösääntöjä. Lainaamiseen ja joidenkin muiden palveluiden käyttämiseen tarvitaan kirjastokortti ja siihen liitettävä pin-koodi.

Henkilökunta vastaa mielellään kirjaston toimintaan liittyviin kysymyksiin.

Maksut

Asiakkailta perimien maksujen tavoitteena on kattaa toimenpiteistä aiheutuneet kustannukset ja maksut hinnoitellaan sen mukaisesti. Maksujen suuruus tarkistetaan tarvittaessa, joten taksat ovat voimassa toistaiseksi.

Myöhästymismaksut
ensimmäinen muistutus 2 €
– toinen muistutus 3 €

Lasku palauttamattomasta aineistosta on korvaushinnan mukainen. Lainauskielto astuu voimaan, jos maksuja kertyy yli 10 euroa. Maksamattomat laskut palauttamattomasta aineistosta siirtyvät määräajan kuluttua perintätoimiston hoidettaviksi.

Varausmaksut
Keski-kirjastoissa olevan aineiston tilaaminen ja varaaminen on maksutonta. Maksu noutamattomasta varauksesta sekä noutoajan päättymisen jälkeen lainatusta aineistosta 2 €. Varaus on voimassa 10 vrk saapumisestaan.

Kaukolainamaksut
varastokirjasto: 2 euroa/laina
– yleiset kirjasto: 4 euroa/laina
– tieteelliset kirjastot: aineiston lähettävän kirjaston perimä maksu (7 – 10 euroa/laina)

Muut maksut
uusi kortti kadonneen tai turmeltuneen tilalle 2 €
– rikkoutunut dvd- tai cd-kotelo 2 €
– kopiot ja tulosteet 20 snt/A4 (40 snt/väri), 40 snt/A3 (80 snt/väri)
– muovikassi 20 snt
– kadonneesta tai turmeltuneesta aineistosta peritään korvaus tapauskohtaisesti