Siirry suoraan sisältöön

Pihtiputaan kunta

Omatoimikirjasto

Omatoimikirjasto

Omatoimikirjasto on avoinna joka päivä klo 7-22, paitsi jouluaattona ja joulupäivänä. Omatoimikirjastoa saavat käyttää kaikki, joilla on Keski-kirjastojen kirjastokortti. Omatomikirjaston käytölle ei ole ikärajaa. Käyttöoikeus voidaan kuitenkin poistaa väärinkäyttötapauksissa.

Omatoimikirjastoon kirjaudutaan sisään omalla kirjastokortilla ja PIN-koodilla. Ovi avautuu näyttämällä kirjastokorttia oven vieressä olevaan lukijaan, johon myös PIN-koodi näppäillään. Kortti on henkilökohtainen. Sisäänkirjaantunut asiakas on vastuussa mukanaan tulevien henkilöiden kirjastossa oleskelusta.  Lapset ja seurassasi olevat ystävät voivat tulla mukanasi ilman kirjautumista.

Kun poistut kirjastosta tarkista, että ulko-ovi menee lukkoon.

Sanomalehdet tulevat postilaatikkoon sivuoven vasemmalle puolelle. Aamun ensimmäinen asiakas voi noutaa lehdet sieltä, jos ne eivät vielä ole kirjastossa sisällä.

Lainausautomaatilla voit lainata, uusia lainasi sekä lainata myös Pihtiputaalta ja Viitasaarelta varaamasi aineiston. Varatun aineiston löydät lainausautomaatin viereisestä hyllystä varausnumerollasi.  Kaukolainat muulta kuin Keski-kirjastoista voit noutaa vain palveluaikana.

Pihtiputaan ja Viitasaaren palautettava aineisto laitetaan omatoimiaikaan aina palautusautomaattihyllyyn.  Muiden kirjastojen palautukset voi laittaa eteisessä olevaan palautuslaatikkoon. Lainaus- ja palautusautomaattien ohjeet löydät niiden vierestä.

Omatoimiaikaan voit käyttää nettikoneita.

Tietokoneiden ja automaattien mahdollisia teknisiä ongelmia voidaan selvittää vasta, kun henkilökunta on paikalla.

Turvallisuutta valvotaan tallentavalla kameravalvonnalla. Hätätilanteita varten eteisessä on vartiointiliikkeen puhelinnumero.