Siirry suoraan sisältöön

Pihtiputaan kunta

Avantouinti

Avantouinti

Pihtiputaalla on mahdollisuus harrastaa avantouintia Putaanportin alueella Kumpulan talviuintipaikalla Rantaraitin varrella.

Kumpulan talviuintipaikka

Kumpulan saunaa on remontoitu kesän ajan, joten avantokauden aloittaminen on viivästynyt normaalista aloituksesta. Saunan on arvioitu valmistuvan marraskuun aikana, joten avantokausi päästään aloittamaan joulukuun alussa. Tarkempi aikataulu ilmoitetaan lähempänä!

Pihtiputaalla, Putaanportin alueella, on mahdollisuus harrastaa avantouintia Kumpulan rantasaunan yhteydessä Rantaraitin varrella osoitteessa Mummolantie. Avanto sijaitsee laiturin päässä kevyesti virtaavassa paikassa. Vesistön pieni virtaus estää veden jäätyminen ensimmäisillä pakkasilla, joten rohkeimmat voivat pulahtaa uimaan milloin tahansa. Kovimmilla pakkasilla ja varsinaisen talven aikana avanto pidetään auki pumpun avulla, ja sauna lämmitetään kerran viikossa. Pukuhuone on pienessä saunassa, ja tilat ovat lukittuja.

Kumpulan talviuintipaikan avain on saatavilla kunnantalon infosta omatoimista kylmäuintia varten. Kausimaksu on 25 €, joka laskutetaan erikseen. Saunavuorot alkavat marraskuussa ja ne on varattava erikseen. Saunan käyttömaksu on 5 € per kerta. Tarkemmat ohjeet tiedotetaan tällä sivulla, kun kylmäuinti on ajankohtaista. Tiloissa noudatetaan yleisiä turvallisuus- ja hygieniasuosituksia.