Siirry suoraan sisältöön

Pihtiputaan kunta

Lumityökausi alkaa – Talven ensimmäinen isompi lumisade on käsillä

Lumityökausi alkaa – Talven ensimmäinen isompi lumisade on käsillä

Lumisateen myötä myös auraus kunnan kaduilla, alueilla ja pihoilla käynnistyy tänään 1.11.2023. Tämän hetkisen ennusteen mukaisesti käynnissä oleva lumisade tuo mukanaan jopa 20 cm lunta torstaiaamuun mennessä ja aiheuttaa tällöin kaksi aurauskierrosta. Alustavasti ennakoidaan, että ensimmäinen lumisade ajoittuu keskiviikkoiltaan ja toinen torstaiaamuun. Kehotamme varautumaan siihen, että paikoin lunta voi kertyä aurausten välissä, sillä kaikkia alueita ei saada aurattua samaan aikaan.

Lumityöt ovat parhaimmillaan erinomaista hyötyliikuntaa, mutta talven jatkuessa voi lumimäärä yllättää ja jopa turhauttaakin. Oman kunnon mukaan toimiminen ja hyvä suunnittelu on tärkeää myös lumitöissä. Vinkkejä talvikunnossapitoon pientaloasujille tarjoaa esimerkiksi Omakotiliitto vinkit pientalon lumitöihin sekä lumien auraus ja talvikunnossapito. Paikkakunnan urakoitsijoilta ostettu kiinteistönhoitopalvelu on kotitalousvähennyskelpoinen ja tuo elinvoimaa ja yrittäjyyttä paikkakunnalle.

Tonttiliittymän puhtaanapito kuuluu kiinteistön omistajalle ja kiinteistön lumia ei saisi sijoittaa katualueelle tai muutoinkaan oman tontin ulkopuolelle. Talven ensimmäisten lumien tullessa, on hyvä siis ennakoida pitkälle kevääseen ja suunnitella lumenkasauspaikat tontilla ja liittymässä hyvin.