Siirry suoraan sisältöön

Pihtiputaan kunta

Pihtiputaan Leppäkankaan tuulivoimahankkeen sekä Leppäkankaan, Hallakallion, Moskuankankaan ja Uusimon tuulivoimahankkeiden sähkönsiirtovaihtoehtojen asukaskyselyt ovat auki 15.5.2024 asti

Pihtiputaan Leppäkankaan tuulivoimahankkeen sekä Leppäkankaan, Hallakallion, Moskuankankaan ja Uusimon tuulivoimahankkeiden sähkönsiirtovaihtoehtojen asukaskyselyt ovat auki 15.5.2024 asti

Tuulikolmio suunnittelee 26–30 voimalaa käsittävää tuulivoimahanketta Pihti-putaan kunnan alueella sijaitsevalle Leppäkankaan alueelle noin 14 kilometriä Pihtiputaan keskustasta koilliseen.

Hankkeen sähkönsiirtoa suunnitellaan yhteisjohtona Hallakallion, Moskuan-kankaan ja Uusimon tuulivoimahankkeiden kanssa. Sähkönsiirtovaihtoehto A johtaa Leppäkankaalta koilliseen noin 38 kilometrin päähän Kiuruveden rajalle Murtoperään. Vaihtoehto B johtaa länteen noin 33 kilometrin päähän Kinnulan sähköasemalle.

Leppäkankaan tuulivoiman tuotantoaluetta sekä sähkönsiirtovaihtoehtoja A ja B koskien on julkaistu erilliset kyselyt. Asukaskyselyt ovat hankkeiden ympäristövaikutusten arviointimenettelyihin (YVA) liittyviä selvityksiä.

Selvitämme asukaskyselyillä paikallisten asukkaiden, loma-asukkaiden ja maanomistajien näkemyksiä suunniteltavasta tuulivoimahankkeesta ja sähkönsiirtovaihtoehdoista sekä alueiden käyttömuotoja ja merkitystä. Kyselyihin toivotaan vastauksia hankkeiden koko vaikutusalueelta. Kyselyihin vastataan nimettömästi eikä vastaajia voida tunnistaa vastausten perusteella.

Kyselyihin pääset vastaamaan internetissä osoitteessa: https://q.surveypal.com/leppakangas

Vastausaikaa on 15.5.2024 saakka.

Kyselyt järjestetään Tuulikolmion toimeksiannosta ja ne toteuttaa Sitowise.

Lisätietoja asukaskyselyistä:
Sitowise Oy, Markus Sorvoja, markus.sorvoja@sitowise.com, puh. 040 417 3993

Hankkeista vastaavien yhteystiedot löytyvät ympäristöhallinnon YVA-hankkeiden sivuilta.