Siirry suoraan sisältöön

Pihtiputaan kunta

Pohjoismainen kirjallisuusviikko 13.-19.11.2023 – Kirjastolla satuhetkiä, tietokilpailuja ja piirustustehtäviä

Pohjoismainen kirjallisuusviikko 13.-19.11.2023 – Kirjastolla satuhetkiä, tietokilpailuja ja piirustustehtäviä

Pohjoismainen kirjallisuusviikko on tänä vuonna 13.-19.11.2023 ja sitä vietetään myös Pihtiputaan kirjastolla. Ohjelmassa piirustustehtäviä, tietokilpailuja ja poistolehtien myyntiä koko viikon ajan. Tiistaina 14.11. satuhetket klo 9.30, klo 10.00 ja klo 10.30, joihin kaikki ovat tervetulleita.

Pohjoismainen kirjallisuusviikko on ääneen lukemistapahtuma, jossa luetaan samoja tietyn teeman mukaisia otteita pohjoismaisesta kirjallisuudesta samaan aikaan koko Pohjolassa, Baltiassa ja muissa Pohjolasta kiinnostuneista instituutioista ympäri maailmaa. Norden-yhdistysten liiton hallinnoima hanke pyrkii levittämään ja ilmentämään lukemista, pohjoismaista kirjallisuutta ja pohjoismaista narratiivista perinnettä. Pohjoismainen kirjallisuusviikko järjestetään kerran vuodessa viikolla 46 ja kirjastot, koulut ja muut kulttuurilaitokset järjestävät ääneen lukemista lapsille ja nuorille aamulla ja aikuisille illalla. Pohjoismaiden ministerineuvosto rahoittaa hanketta.

Joka vuosi valitaan uusi teema sekä uudet lasten, nuorten ja aikuisten kirjat, jotka ovat jollain tavalla kytköksissä teemaan. Teeman ja kirjat valitsee Pohjoismaisen kirjallisuusviikon viiteryhmä, joka koostuu kunkin pohjoismaan ja autonomisen alueen edustajista.