Siirry suoraan sisältöön

Pihtiputaan kunta

Luontokohteet

Luontokohteet

Suurijärven autio ja vuokratupa

Suurijärven retkeilyreitistö

Suurijärvi reitistön maisema tarjoaa runsaan ja monimutoisen luonnon kulkijalle. Alueen karujen kankaiden ja männiköiden lisäksi alueelta löytyy tervaleppäkorpia, rämeitä ja muita suotyyppejä. Erämainen ilme korostuu koskemattomissa luonnontilaisissa pienvesistöissä kuten järvissä, lammissa, puroissa ja lähteissä. Retkeilijät voivat ihailla luonnonhistoriamme alkuvaiheita, kuten jääkauden jälkeisiä merivaiheita, rantavalleja, rantakivikkoja ja rakkakivikkoja.

Heinäjoen luontopolku

Heinäjoen luontoreitti

Lähellä taajamaa sijaitseva helppokulkuinen tasamaan luontoreitti. Reitille pääsee Karja-sillantien varrelta, mutta myös Rasinahontieltä. Matkan varrella on lintutorneja sekä nuotiopaikka katoksineen ja kuivakäymälöineen. Laavulla ei ole sulan maan aikaan tulentekolupaa. Reitti on helppokulkuinen, mutta ei esteetön. Ei talvikunnossapitoa, mutta hiihtäminen ja lumikenkäily on mahdollista.

Rapeikon luontopolku

Luontopolku on noin 1,5 km pitkä ja kulkee metsien ja soiden kautta. Polulla on runsaasti opastetauluja, joissa kerrotaan alueen vaihtelevasta luonnosta. Polulla pääsee tutustumaan niittyalueeseen sekä tervanpolttoon. Polun varrelta löytyy lampi, lähde, laavu, kuivakäymälä ja nuotiopaikka. Voit tutustua myös Rapeikon vanhaan pientilaan, josta on jäljellä pihapiirissä aitta sekä saunan ja päärakennuksen rauniot.